Midye Sis Tava

MALZEMELER

30 adet irice iç midye
10 adet ince ağaç çubuk
1 bardak un
Tuz
1,5 bardak sıvıyağ

YAPILIŞ TARİFİ

1. Midye içlerini temizleyip yıkadıktan sonra kurulayın. Tuz katilmiş unun içinde altüst yapın ve karıştırın.
2. Çubukların üzerine üçer dörder adet midye geçirin. Sonra da biralı veya karbonatlı suya sokup çıkartın. Kızgın yağa atarak 3-4 k arayla pembe renkte kızartın.
3. Kızaran midyeleri bir tabağa sıralayın. Yanında fıstıklı, cevizli ya da
Ekmek içi, sarmasak ve sirkeyle yapılan taratorla servis yapın.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: