Sazan Balık Dolması Yemek Tarifi

MALZEMELER
2 kg sazan baliği
1 su bardağı bulgur
1,5 bardak su
1 yemek kasığı salça
1 yemek kasığı kuru nane
1 bas soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
İğne iplik

YAPILIŞ TARİFİ
Sazan baliği pulları temizlendikten sonra yıkanır, tuzlanır. Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar ateşte bekletilir. Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kasığı tuzla birlikte bulgur ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 k. dinlenmeye bırakılır. Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılan baliğin içine doldurulduktan sonra iğne iplikle dikilir. Ayrı bir kapta soğan salça ve yağ kavrulup sos hazırlanıp baliğin üstüne dökülür. Fırına sürülür ve yarim saat pişirilir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: